Знайди відповідь на своє питання.
Custom Search

Телеканали, які транслюють Євро 2012 в Україні та Росії.

Офіційну трансляцію матчів чемпіонату Європи з футболу на території України будуть здійснювати п'ять українських телеканалів: «Перший національний» (НТКУ), ТРК «України», «Футбол», «Футбол +» і «Футбол HD». Національний канал «Україна» і спортивний канал «Футбол» придбали права на показ ЄВРО 2012 на умовах субліцензії у «Першого Національного». Загальнонаціональні канали ТРК «України» і «Перший національний» покажуть в прямому ефірі по 15 матчів чемпіонату Європи, що транслюються в різний час.


Спортивний канал «Футбол HD», який покаже всі матчі чемпіонату, доступний в супутниковому мовленні провайдера «Viasat» і у кабельній мережі «Воля Кабель». Абонентам даних провайдерів на період чемпіонату ексклюзивно буде доступна можливість перегляду трансляцій в форматі Full HD з якістю зображення 1080i (1920x1080).

Інтернет-трансляції матчів в Україну будуть вестися на сервісі ліцензійного онлайн-відео Oll.tv. Вартість передплати на таку послугу досить демократична і становить 40 грн. за всі матчі. При цьому трансляція ведеться в HD форматі без реклами. Матчі доступні як в прямому ефірі, так і в записі в будь-який зручний час. Однак плавність картинки в інтернеті далека від тієї, що дає телемовлення.

У Росії ситуація з правами на трансляції матчів "ЄВРО 2012" в чомусь схожа з українською. Є «Перший канал» і медіахолдинг ВГТРК, де Футбол буде показаний на каналах «Росія 1» і «Спорт 1». Глядачі «Першого каналу» зможуть побачити 15 матчів (включаючи матч-відкриття чемпіонату), а каналу ВГТРК «Росія 1» дісталася друга половина матчів і трансляція фіналу ЄВРО 2012.

Компанія «НТВ Плюс» не зуміла придбати ліцензію на прямі трансляції матчів чемпіонату Європи 2012, але в пакетах «НТВ Плюс» присутні всі вищезгадані російські канали. Тому абоненти НТВ + не залишаться без Великого Футболу. Тим більше, компанія має намір делегувати своїх співробітників на матчі чемпіонату, а також прикріпити до збірної Росії спеціальну бригаду з метою підготовки великої кількості аналітичних блоків і експрес-оглядів матчів. Варто зазначити, що улюблені багатьма російські коментатори каналу «НТВ-Плюс» Василь Уткін та Юрій Розанов погодилися на пропозицію ТРК «України» на час чемпіонату попрацювати для українського телеглядача.