Знайди відповідь на своє питання.
Custom Search

Англія. Етнопсихологічні особливості вболівальників.

Зовнішність
Зазвичай високого зросту, обличчя широке, червоне, з м’якими відвислими щоками, великими рудими бакенбардами, і світло блакитними очима.
Жінки, як і чоловіки, теж високого зросту.
Мають довгу шию, очі трохи на викоті, передні зуби дещо випирають вперед. Часто зустрічаються обличчя без будь-якого виразу .
З першого погляду здаються людьми стриманими і не зворушливими. Зі своїми “застебнутими на всі ґудзики” емоціями і непохитним самоконтролем, вони вважаються, на рідкість, надійними і послідовними – як одне для одного, так і для всього світу.
Відрізняються помірністю, про яку не забувають, як під час праці, так і на відпочинку.
Живуть, перш за все, для себе.
Їх природні властивості - любов до порядку, комфорту, прагнення до розумової діяльності.
Зовнішніq вигляд, видимість пристойності – ось що найважливіше.

Основні риси характеру
Слова: “вміння тримати себе в руках” – влучно виражає девіз цієї нації.
Пунктуальні. Їм властива схильність до зменшення.
Вважають себе законослухняними, ввічливими, великодушними, галантними, стійкими та справедливими.
Шалено пишаються властивим їм гумором, вважаючи його безумовним доказом своєї великодушності.
Допитливість англійців дозволяє їм знайомитись із кращими здобутками інших народів. В Англії більшість населення схильні виражати свою індивідуальність будь-яким чином.
Здібні володіти собою (культ самоконтролю) і вміють належним чином реагувати на життєві ситуації (культ запланованої поведінки).

Особливості поведінки
Справжня любов до спорту проявляється під час спостереження за тими, хто, власне, спортом і займається. Таке спостереження дає вихід всім їх стиснутим емоціям і забезпечує стабільність і спокій всередині тієї соціальної групи, до якої вони належать. Більшість футбольних фанатів готові сидіти біля телевізора хоч усю ніч, вживаючи хрустку картоплю, і не переймаючись своїм зовнішнім виглядом, щоб в котрий раз переглянути повтор якої-небудь особливої гольової ситуації. Навіть якщо вони не мають змоги регулярно платити за спеціальний спортивний канал, вони все одно придбають своїм дітям комікс, присвячений улюбленій футбольній команді, скільки б він не коштував і скільки б разів не змінювався б його зміст.
Завзяті вболівальники неодмінно будуть на трибунах особисто, для того щоб “подавлювати” опозицію або відтіснити її представників від бокових ліній. Зазвичай це відбувається при мінусовій температурі, штормовому вітрі або постійній загрозі зливи.
Футбольний фанат готовий до поразок і навіть відчуває деяке мазохістське задоволення, коли його улюблена команда “отримує на горіхи” або ж, якщо пощастить, вміло здобуває нічию у більш іменитого супротивника.

Невербальні сигнали
З глибокою підозрою відносяться до тих, хто, розмовляючи, жестикулює руками.
Витончена та виразна жестикуляція, гнучкі кисті та пальці рук, які знаходяться в постійному русі, - все це, безумовно, ознаки театральності (що свідчить про нещирість), жіночності.
Англійські” руки повинні вести себе абсолютно спокійно і під час будь-якої розмови скромно висіти вздовж тіла або лежати на колінах. Але руки англійця завжди мають бути помітними;
Вважається виключно неввічливо розмовляти будь-з-ким, тримаючи руки у кишенях так, немов готуєшся взяти зброю або перераховуєш дрібні гроші.
Зазвичай користуються жестами тільки в тому випадку, якщо це необхідно – наприклад, коли показуєш дорогу (витягнутим вказівним пальцем правої руки) або вперто відстоювати свою позицію (вказівний і середні пальці правої руки підняті і відтворюють букву “V”).

Відношення до інших націй
Грецькому слову “ксенофобія”, що означає “страх перед іноземцями”, вважають за краще слово “ксеноліпія”, тобто “жалість до іноземців”.
Відчувають вроджену недовіру до всього незнайомого, що найбільш яскраво проявляється в їх відношенні до географії особистої країни: ірландців намагаються не помічати; шотландців вважають розумними, але дуже обережними з грошима; а валлійців – нещирими.
Інший світ сприймають як ігровий майданчик, де взаємодіють деякі команди – групи народів, кожний зі своїми звичаями та культурою – і можна на все це або дивитися зі сторони і розважатися, або використовувати собі на благо, або просто списати з рахунків за непотрібністю – в залежності від бажання.