Знайди відповідь на своє питання.
Custom Search

Німеччина. Етнопсихологічні особливості вболівальників.

Зовнішність
Надають дуже великого значення усьому зовнішньому. Це – перш за все “манерність”, стиль поведінки (відома німецька ввічливість, чемність, доброзичливість).
Дуже важливо мати доглянуту зовнішність – охайний одяг, укладене волосся. Яскраві деталі одягу, помітна яскрава косметика на жіночому обличчі.
Частіше всього німець стриманий, замкнутий, мовчазний, флегматичний, іноді в його поведінці помітна грубість, любить голосно розмовляти і т.ін.

Основні риси характеру
Німецькі риси широко відомі – пунктуальність. охайність, сумлінність, передбачливість, технічний склад розуму. Їм властива любов до спорту, набожність, музичність. В сім'ї заохочують моральність.
Мислення відрізняється здібністю до відсторонених побудов, абстрагуванням, філософською широтою. Ця особливість – наслідок відходу від етнічної дійсності з її дріб'язковою обмеженістю, традиційним гнітом суворого порядку, відсутністю пізнати внутрішній світ іншої людини.
Їм також притаманна логіка та раціональність, яка інколи доходить до педантичності і нудьги. Приймаючи рішення, середньостатичний німець керується скоріше розумом, ніж емоціями.
Вважають себе скромними та досить звичайними людьми, люблять мріяти, романтики в душі.
Усебічність і раціоналізм німців знайшли відображення в мові, яка в своїй граматичній конструкції не допускає будь–яких невизначеностей. Вона описує будь-які нюанси послідовності дій, як в минулому, так і в майбутньому часі.

Особливості поведінки
Манери залишають бажати кращого. Наприклад: не вибачатися, якщо штовхнув когось із перехожих. Навпаки – буде дивитися суворим поглядом за проявлений людиною егоїзм і необачність у виборі шляху.
За своєю природою німці не в змозі пробачити неправду або помилку. Їх непохитна впевненість у тому. що вони мають право у все втручатися, робить їх непримиримими навіть до найслабкіших натяків на іншу думку.
Без вагань заявляють вам про свою незгоду з іншою точкою зору. При цьому ніколи не скажуть, наприклад: “Я думаю, що ви помиляєтесь…” – а завжди: “Це брехня!”. Якщо їм щось не подобається, вони неодмінно дадуть про це знати.
Ніхто не засудить німця, якщо він присвятить спортивним заняттям всю суботу та неділю. Не дивлячись на це, вони не рахують спорт засобом формування характеру. В суспільстві, де існує сильна конкуренція, спорт є найрозповсюдженішим способом демонстрації того, на що ти здатний, і чи відповідаєш ти основним стандартам. Кожний третій громадянин Німеччини є членом спортивного клубу.
Традиційно перевага надається футболу, найулюбленішому виду спорту; теніс став популярним з 1985 року (після перемоги Бориса Беккера на Уімбілдонському турнірі). а сам Беккер і Штеффі Граф перетворилися на національних героїв.

Невербальні сигнали
При вітанні і прощанні рука зігнута в лікті, кисть робить легкі рухи із сторони в сторону, або такі ж рухи витягнутою рукою.
Якщо хтось публічно проявить невпевненість у чиїх-небудь розумових здібностях, покрутить пальцем біля скроні – це принизливий жест, який вказує на те, що у вас не всі вдома. Цей жест дуже популярний серед автомобілістів, але німці остерігаються обмінюватися ним в присутності поліції.
Піднятий середній палець означає те саме, що у англійців літера “V”, тобто “Victory” – перемога. Комбінація із трьох пальців витягнутих у формі букви “W” використовується неонацистами, але цей жест суворо заборонений.
Найбільш розповсюджений жест – підняти вгору вказівний палець: у кожному німці ховається і бажає вискочити на зовні ментор (наставник, вихователь).
“Плескати руками”, підкинувши їх над головою – жест здивування або жахіття.
Жест, який означає заперечення - права рука витягнута вперед на рівні грудей, долоня повернута тильною стороною до співрозмовника, вказівний палець витягнутий, інші зімкнуті, кисть робить короткі уривисті рухи зліва направо.

Відношення до інших націй
Поважають англійців. Англія у всі часи була беззаперечним авторитетом, зразком досягнень у політичних, соціальних, промислових і технологічних сферах. Англійців вважають прекрасними і абсолютно нешкідливими людьми.
З італійцями німців пов'язує повне взаєморозуміння, оскільки в їх історії є багато спільного.
Захоплюються Францією, її витонченою цивілізацією і жаліють за плебейською культурою. Французи, можливо, життєрадісніші, аніж німці, проте німці володіють великою духовністю.
Жителям Середземномор’я – заздрять. Особливо їхнім вільним відносинам, культурним традиціям, теплому клімату.
Шведи – єдина нація, за якою визнають перевагу тевтонських доблестей. Жоден німець не стане суперечити проти їх переваги там, де мова йдеться про порядок та пунктуальність.