Знайди відповідь на своє питання.
Custom Search

Франція. Етнопсихологічні особливості вболівальників.

Зовнішність
Абсолютно переконані у власній перевазі – суспільній, громадській, моральній і індивідуальній - над усіма іншими народами світу.
Чоловіки - невисокого зросту, худощаві, із блідою шкірою, темним волоссям.
Жінки - середнього зросту, світлою шкірою, темним волоссям, яке в'ється.
Дуже люблять свою мову і не люблять розмовляти іншою.

Основні риси характеру
Скоріше галантні, аніж ввічливі та розважливі, хитромудрі й спритні.
Намагаються бути завжди акуратними й чепурними.
Схильні до “перебільшення”, експресивності.
Дотепні й галантні.
Товариські, їх важко чим-небудь збентежити.
Усмішливі, люблять свята й випивку.
Патріотичні.
Раціоналісти. Цінують логіків
Метушливі, легковажні, недостатньо стримані.
Довірливі, великодушні.

Особливості поведінки
Свято вірять у те, що називають le droіt (право, закон), вважаючи, що все основне в житті повинне робитися за правилами, у потрібний час і в потрібному місці.
Середньостатистичний француз настільки упевнений у своїй інтелектуальній перевазі, у перевазі своєї культури, що часто йому важко сховати своє роздратування “варварами”, що населяють інші країни.
Терпіти не можуть усіляких дрібних “причіпок” і найчастіше просто не звертають на них уваги - сюди належать, наприклад, вимоги припарковуватись та курити у відведених місцях, дотримуватись, сидячи за кермом, правил дорожнього руху, не кидати сміття й не мочитися аби-де.
Феноменально грубі - якщо захочуть. Якщо поводяться так, значить в цьому випадку це - необхідно. З особливим задоволенням грубіянять цілком незнайомим їм людям.
З командних ігор французів цікавлять тільки чотири речі: баскетбол, регбі, футбол і, значно меншою мірою, волейбол. Але в ці чотири гри вони грають винятково по-французькому – спритно, натхненно, сміливо.

Невербальні сигнали
Друзі й знайомі обмінюються поцілунками в щоку при зустрічі або при розлучені. Двоє людей, яких знайомить спільний товариш, також можуть обмінятися поцілунками, особливо це стосується дітей і молодих людей.
Кількість поцілунків і сторона щоки для початку цієї “процедури” варіюються залежно від регіону й багатьох інших факторів. Два поцілунки (по одному в кожну щоку) - прийнято між членами однієї родини й друзями незалежно від віку. Три поцілунки типові для Провансу (південь Франції). Чотири поцілунки поширені в Нанті.
При зустрічі обмінюються рукостисканням, особливо якщо мова йде про вітання між діловими партнерами. Французьке рукостискання швидке й легке - ніяких “залізних” обіймів. Якщо рука брудна, мокра або зайнята чимось, можуть запропонувати палець або лікоть для потиску.
Кінці вказівного й великого пальців стиснуті, інші в кулаці - відмінно.
“Надуті губи” - це мені не подобається.
“Римський” жест великого пальця вниз - погано.

Ставлення до інших націй
Англійців вважають дріб'язковими, невихованими, що не вміють одягатися, а також віроломними (через події Другої Світової війни).
Німців - не ненавидять, як колись, але й не люблять. Вони визнають їхню перевагу в промисловості, але тільки не в культурі.
Іспанців поважають, вважають народом гордим, але надто галасливим, і звинувачують в тому, що в Іспанії виробляють занадто багато вина, виснажуючи виноградники Півдня (для французьких смакових рецепторів іспанське вино, можливо, грубе, але вони змушені визнати, що воно має право на існування).