Знайди відповідь на своє питання.
Custom Search

Польща. Етнопсихологічні особливості вболівальників.

Основні риси характеру
Врівноважені. Відрізняються своєю інертністю і стриманістю. Волелюбні.
Самокритичні. Переймаються своїми пороками і вадами.
Спокійно відносяться до того, що в них соціальне, політичне і економічне життя постійно піддається детальному розбиранню і послідовній збірці в будь-якому смисловому порядку, не говорячи вже про обговорення, які не призводять до якось висновку. При переході від слів до справи – сперечаються з будь-якого приводу, не зберігають дисципліну, не можуть бути послідовними.

Особливості поведінки
Люди темпераментні, великі колективісти.
Вважають, що моральний обов’язок повеліває висловлювати не лише схвалення, але і осуд.
Почуття гумору нагадує англійське.

Невербальні сигнали
Схожі з українцями.
При зустрічі слід потиснути чоловіку руку. Якщо ви зустрілися зразу із декількома людьми, слід подати руку всім присутнім.
Перші хвилини зустрічі, як правило, йдуть на церемонію привітання всіх зі всіма, що розряджає атмосферу, а людям несміливим, дає можливість відчути себе більш впевненими. Обмінюватися поцілунками при зустрічі – це ознака дружнього ставлення, а не закоханості. Але, при цьому звичаї, треба проявляти стриманість: привітальний цілунок, - насамперед, ледве відчутний дотик щоками.

Відношення до інших націй
Росіян і німців вважають сумними типами, народженими для того, щоб підкорятися, і стверджують, що в бою вони беруть не вмінням, а чисельністю.
Прихиляються перед французами. Копіюють їх у всьому: від мови до моди.
Угорців вважають братами. Нехай вони не можуть похвалитися ані схожою мовою, ані спільним кордоном, але, можливо, завдяки цьому їх вважають духовними братами, які розділяють їх прагнення, настрій і любов до міцних напоїв.